NYEREMÉNYJÁTÉK

Ügyfélszolgálat

Kérdése van? Segíthetünk?

Hívjon minket minden kötelezettség nélkül, várjuk hívását, hogy segíthessünk!
Telefon:

(Hétfőtől péntekig)
09:00-16:00 -ig

06-20/268-0116 

Munkaidőn kívűl tegye fel kérdését  email-ben:
info@keklukacs.hu

Problémákra megoldás

Kék-Menta webáruház

Bőrtipusok meghatározása

BŐRTíPUSOK MEGHATÁROZÁSA

 

Nagyon fontos, hogy a bőrtípusunknak megfelelő kozmetikumokat használjunk, mert a nem megfelelően megválasztott kozmetikum akár tovább ronthatja a bőr állapotát (száraz bőrre pl. soha ne használjunk alkoholos készítményeket, mert még jobban kiszárítják, a zsíros bőr további zsírozásával súlyosbítjuk a pattanásos tüneteket). Ezért kérjük, mindenképpen végezze el bőrtípusának meghatározását, amihez az alábbiakban nyújtunk segítséget.

 

 

A leggyakoribb felosztás szerint a bőrtípusokat 5 csoportba sorolhatjuk. Ezeket átolvasva mindenki elvégezheti saját bőrtípusának meghatározását.

 

Normál bőr: ezt a bőrtípust a legkönnyebb ápolni, de sajnos kevesen örülhetnek ilyen bőrnek (leggyakrabban gyerekkorban fordul elő): nem fénylik, de nem is húzódik, viszont érdemes az ápolását időben elkezdeni, mert idősebb korra szárazzá válhat.

Száraz bőr: fiatal korban mindenki irigyli a száraz bőrűeket, hiszen nekik ritkán vannak pattanás problémáik, a bőr vékony és finom pórusú. Hátránya viszont, hogy tulajdonosa korábban kezd ráncosodni.

Zsíros bőr: tinédzser korban rendszeres akne- és pattanás problémák jelentkeznek, a túlzott faggyúmirigy-termelés következtében a bőr gyakran tág pórusú és erősen fénylik. Idősebb korra ezek a problémák mérséklődnek, és a ráncosodás is sokkal később jelentkezik. Viszont a vízhiányosság gyakran ezt a bőrtípust sem kíméli.

Kevert bőr: a zsíros és a száraz bőr keveréke, az úgynevezett „T-vonal” (homlok-orr-áll területe) inkább zsíros, az orcák inkább szárazak.

Érzékeny bőr: sokan a száraz bőrűek közül is ide sorolják magukat, de önmagában a szárazon húzódó bőr még nem érzékeny. Az érzékeny bőrűek általában a vörös hajú, nagyon fehér bőrű típushoz tartoznak. A valódi érzékeny bő ápolása igényli a legnagyobb körültekintést.

  

Termékválasztási tanácsok a különféle bőrtípusokhoz:

 

Normál bőr:

Mivel nem érzékeny, gyakorlatilag bármilyen kozmetikumot használhat. Arctisztításhoz javasoljuk a glicerines szappanokat, melyek nem szárítják a bőrt, és a széles választékból mindenki találhat az ízlésének megfelelőt. Hidratáláshoz éjszakára, illetve pakolásként a Mélyhidratáló krémet, nappalra a Bőrfeszesítő krémet (akár szemránckrémként is) ajánljuk. Hetente egyszer egy arcpakolással is kényeztetheti bőrét (pl. Kaviáros-, Csokoládés- vagy akár Aranytartalmú maszkkal)

 

Száraz bőr:

Arctisztításhoz használhatók a magas glicerintartalmú szappanok (különösen a mézes, tejes, vaníliás). Ez a bőrtípus sajnos korán kezd ráncosodni, ezért mindenképpen javasoljuk az Éjszakai ránctalanító krémet, illetve a Nappali ránctalanító krémet, akár megelőzésre is. Hatásuk tovább fokozható hidratáló krémek egyidejű használatával. Például az Éjszakai ránctalanító krémhez javasoljuk a  Mélyhidratáló krémet, a Nappali ránctalanító krémhez a Bőrfeszesítő krémet kombinálni. Ilyenkor először mindig a hidratáló krémeket vigyük fel, majd kis idő elteltével a ránctalanítót. Gyakran alkalmazzunk kényeztető pakolásokat, különösen javasoljuk a következőket: Öregedés elleni antioxidáns stimuláló maszk, Ránctalanító és öregedésgátló maszk, Kollagénes szemkörnyékápoló maszk.

 

Zsíros bőr:

Arctisztításhoz a faggyúmirigy termelést csökkentő hatású szappanokat ajánljuk: Ichtyol natúr szappan, Teafa natúr szappan, Teafa glicerines szappan. A krémek alkalmazásával nagyon körültekintőnek kell lenni, de vannak készítmények, melyeket kifejezetten erre a bőrtípusra fejlesztettek ki: éjszakára az Éjszakai bőrtápláló krém, ami segít a kisebb bőrhibák kijavításában, a bőr éjszakai regenerálódásában, nappalra a Bőrnyugtató krém ajánlott. Pakolásként a Körömvirág krém, ami gyulladáscsökkentő hatású. Pattanások kezelésére az Akne stop krém, illetve két maszk a „Túlzott faggyúmennyiség eltávolítására szolgáló maszk” és „Tisztító hatású maszk pattanásos bőrre”.

 

Kevert bőr:

Arctisztításhoz bármely glicerines szappant javasoljuk, éjszakai krémnek a Mélyhidratáló krémet, nappalra a rfeszesítő krémet. Bőrproblémák (fokozott faggyúmirigy termelés, pattanások) esetén a zsíros területek ápolására a zsíros bőrtípusnál ismertetett megoldásokból válasszunk. Pakolásként szintén a domináns bőrképnek megfelelő, vagy a normál bőrtípusnál említett semleges kezelést válasszuk.

 

Érzékeny bőr:

Tisztításhoz inkább arctejet és ne szappant használjunk, a hidratálást minél bőségesebben alkalmazzuk a száraz bőrtípusnál ismertetett krémekkel (Éjszakai ránctalanító, Nappali ránctalanító, Mélyhidratáló, Bőrfeszesítő krémek). Pakolásként az „Érzékeny bőrre gyulladáscsökkentő” maszkot javasoljuk.

 

 

Egy rövid összefoglaló, hogy termékeinket melyik bőrtípushoz ajánljuk:

 

 

Normál

Száraz

Zsíros

Kevert

Érzékeny

Ránctalanító éjszakai krém

*

*

 

*

*

Ránctalanító nappali krém

*

*

 

*

*

Bőrfeszesítő krém

*

*

*

*

*

Éjszakai bőrtápláló krém

*

*

*

*

*

Mélyhidratáló krém

*

*

 

*

*

Hidratáló krém (kézkrém)

*

*

*

*

*

Körömvirág krém

*

*

*

*

*

Körömvirág kenőcs

*

*

 

 

*

Akne stop

 

 

*

*

 

Csiga  szappan

*

*

*

*

*

 Bőrnyugtató krém

   *  *    *

 

A cikk teljes, vagy részleges felhasználása kizárólag a Kék-Lukács webáruház üzemeltetőjének engedélyével történhet. Copyright©: Kék-Lukács webáruház